3 tips til at overkomme muren i din træning

06 november 2021 Peter Mortensen

editorial

Du har nok oplevet det før, eller oplever det lige nu? I sin træning, rammer man nogle gange en mur. Lige meget hvad man forsøger kan man bare ikke tage skridtet videre i sin træning. Måske kan man, uanset sine anstrengelser, ikke løbe længere eller løfte mere end man gjorde for 3 måneder siden.
Selv hvis du ikke har ramt muren, vil de 3 metoder i denne artikel hjælpe dig med at yde bedre i din træning. Én af dem giver sig selv. Men de 2 andre vil nok overraske dig og måske er det netop derfor du ikke kan overkomme muren.

Personlig træner

Det er nok åbenlyst. Men hvis du har problemer i din træning: få en professionel til at hjælpe dig. En personlig træner kender specifikke øvelser til at overkomme netop din mur. Om det er at lave dine vante øvelser lidt anderledes eller helt nye øvelser. Det kan også være at du hele tiden har lavet øvelserne lidt forkert og derfor ikke kan komme videre. En personlig træner vil ikke kun give dig øvelser og råd dertil. Men også kunne fortælle dig, hvor store og hvor mange sæt der vil være mest effektivt for dig, hvor ofte du bør træne osv. for at overkomme din mur.

Det kan også være at det ubevidst er motivationen der er noget galt med. En personlig træner yder også moralsk opbakning og kan presse dig til at yde bedre.
Det kan være du ikke kommer videre i din træning, fordi du er led og ked af de samme gamle øvelser. Så er det svært at motivere sig selv til at yde sit bedste. Få en træner til at motiverer dig og inspirerer dig med nogle nye øvelser.

Du kan også få kostvejledning af en personlig træner. Selv hvis det ikke er relateret til din træning, men i stedet for vægttab eller andet. Men kost er også vigtigt, når det kommer til træning. Det er vigtigt, at man spiser nok og rigtigt for ikke at få skader og have energi til at træne. Man skal spise rigtigt før at kroppen har de rigtige redskaber til at blive bedre og stærkere. En forkert kost kan bl.a. være grunden til at du ikke kan overkomme muren.

Massage

 

Massage er en af de mere overraskende måder hvorpå man kan yde mere i sin træning. Først og fremmest er massage et godt redskab til at forhindre skader. Du kan presse dig selv mere og længere. Samtidig vil du have mindre ondt.
Massage hjælper dig med at slappe af. Du har måske hørt mange variationer før: work-life balance / Arbejd når du arbejder, slap af når du slapper af. Massage hjælper ikke bare med at løsne op i spændinger i musklerne, men det hjælpe dig også med at slappe af, så du er mere frisk og udhvilet når du skal yde.
Sidst men ikke mindst, hjælper massage dine muskler med at restituere bedre. Det sætter gang i blodomløbet, så du er mindre øm, i kortere tid og restituerer hurtigere.

Yoga

 

Endnu en overraskede metoder til at træne bedre og overkomme muren er yoga. Yoga er godt af flere årsager, heriblandt mentalitet. Yoga handler ikke om at tage mange sæt, eller hvor tunge sæt man kan tage. Det handler i stedet om koncentration, fokus og at holde bestemte positioner. Det træner mentaliteten. Hvilket kan hjælpe dig rigtig meget i din træning.

Yoga træner også hele kroppen. Det er ikke ligesom andre øvelser, som bare træner bryst eller biceps. Det træner alle dine små muskler i kroppen og styrker dig som helhed. Forestil dig en bil. Hvis du putter en større motor i kan den kører hurtigere. Ligesom du kan løfte mere hvis du får større biceps. Men bilen kan også kører hurtigere og yde bedre, hvis du forbedre alle de andre små dele, end motoren. Det gør ikke kun at den kan kører hurtigere, men også bedre, mere stabilt, holde til mere og holde længere. Yoga har samme effekt på din krop. Så selvom du ikke får nødvendigvis får større arme af det, vil du alligevel kunne løfte mere.

Sidst er yoga også godt for afslapning, ligesom massage. Det er afstressende og fjerne spændinger i kroppen. Det er sundt for både krop og sjæl, hvilket er nødvendigt hvis du vil kunne yde dit bedste.

Flere Nyheder