Brøndbys kvinder vinder deres 12. mesterskab

09 maj 2019 Emilie Jacobsen
Brøndbys kvinder vinder deres 12. mesterskab

Den 8. maj 2019 kunne Brøndbys kvindehold for 12. gang kalde sig danske mestre, da de vandt 3-0 over Ballerup-Skovlunde. Selvom sæsonen endnu ikke er afsluttet, vil det ikke være muligt for de andre hold at indhente Brøndby, der har 35 point. De er dermed sikre på guld. Fortuna Hjørring ligger på andenpladsen og er sikre på sølv, da de andre hold heller ikke har mulighed for at indhente dem i de sidste kampe i sæsonen. 

Fortuna Hjørring kan dog glæde sig over, at de sammen med Brøndby skiftevis har været danmarksmestre siden 2013. Derfor er det meget muligt, at det er dem, der hiver sejren hjem til næste år. 

Indtil da kan Brøndby og deres træner dog glæde sig over sejren. Egentligt behøvede de kun at spille uafgjort mod Ballerup-Skovlunde for at vinde, men de cementerede altså deres sejr ved at vinde med tre mål. 

Holdets træner, Per Nielsen, var meget rørt over, at holdet nu vandt for 12. gang. Han siger, at han selv er meget glad for at vinde, og at han også er meget rørt over, hvor glad spillerne bliver. Han kender da også selv til glæden ved at vinde, da han i sin tid som fodboldspiller fem gange selv har prøvet at vinde. 

I en af de sidste kampe, som Brøndby mangler at spille, er det netop Fortuna Hjørring, som holdet skal møde. Selvom de altså er sikre på guld, bliver det alligevel en nervepirrende kamp for dem, da Fortuna nok vil kæmpe med næb og kløer for at vinde. 

Per Nielsen er dog ikke så bekymret. Han pointerer, at de har scoret 99 mål i denne sæson. Han mener derfor, at de er i topform i forhold til at vinde over Fortuna Hjørring. Han siger, at de er gode på bolden, blandt andet fordi spillerne virkelig knokler hårdt hver dag. 

Kilde: dr.dk 

Flere Nyheder