Dansk sejr ved EM i parabordtennis

21 september 2019 Emilie Jacobsen
Dansk sejr ved EM i parabordtennis

EM-guldet i parabordtennis er på danske hænder, efter at spilleren Peter Rosenmeier 18. september sikrede sejren. Efter en semifinale, hvor Rosenmeier lå utrolig tæt med sin modstander, blev finalen mod rumænske Bobi Simion afgjort på bare en halv time. Det glædede selvfølgelig Rosenmeier meget, at han kunne stå med en sejr efter så kort tid. 

Sejren er særligt vigtig for Rosenmeier, der ved EM i 2017 allerede måtte forlade turneringen ved kvartfinalerne. Derfor var det en tydeligt glad mand, der nu kunne modtage guldet. Han indrømmer også over for DR, at han var rimelig nervøs under kampen.  

Det er ikke det eneste guld, som Rosenmeier har modtaget på det seneste. Faktisk er han i øjeblikket både forsvarende mester i PL og VM udover den nye titel i EM. Det er en placering, som han selv er meget stolt af og meget glad for. Selvom han har opnået at vinde guld i nogle af de største turneringer inden for parabordtennis, har Rosenmeier dog stadig mange mål, han gerne vil nå, siger han. 

Det bliver dog på ingen måde noget med at hvile på laurbærrene for Peter Rosenmeier, allerede dagen efter 19. september, skal han deltage i turneringerne for hold. Der glæder han sig også meget til at give alt, hvad han har for at sikre endnu en guldmedalje til Danmark. 

Peter Rosenmeier er født uden halvdelen af højre arm, med kun tre fingre på venstre hånd, mangler halvdelen af højre ben og fire centimeter er lårbensknoglen på venstre ben. 

Han har deltaget i de Paralympiske Lege i alt fire gange og vundet medaljer ved dem alle. Første gang i 2004 i Athen vandt han bronze, anden gang i 2008 i Beijing vandt han guld, tredje gang i 2012 i Londen vandt han bronze og senest i 2018 i Rio de Janeiro vandt han igen guld. 

Kilde: dr.dk og wikipedia

Flere Nyheder