Dansk verdensmester snydt for pandekager

09 oktober 2019 admin

Da cykelrytteren Mads Pedersen for nylig vendte hjem som vinder af herrernes linjeløb ved VM i England, blev han modtaget på Københavns Rådhus med pandekager og en heltemodtagelse. Da hans kvindelige sidestykke fik samme titel for tre år siden, var der ingen modtagelse og pandekager fra bystyret i København.

I Danmark holder vi meget af at cykle, når vi for eksempel skal på arbejde. Men engang imellem er der dog nogle, der tager cykling til et niveau, hvor det nok er de færreste, der kan være med. Hvem husker ikke, da Bjarne Riis i den gule trøje vandt Tour de France i 1996. Dengang fik han ikke bare en heltemodtagelse i København, han fik også sin egen sang skrevet af Anne Dorte Michelsen. Da Mads Petersen vendte hjem til København efter sin VM i triumf i herrernes linjeløb onsdag den 2. oktober, blev han modtaget af overborgmester Frank Jensen, der bød på de traditionelle rådhuspandekager, som bystyret i hovedstaden er kendt for at servere. Der er kun et problem ved, at Mads Pedersen bliver hyldet som den første herhjemme, der får den medalje om halsen. Han er nemlig ikke den første dansker, der kommer hjem med den titel.

 

Ingen invitation fra rådhuset

I 2016 vandt Amalie Dideriksen nemlig VM-guld i linjeløb i Doha. Hun blev dermed verdensmester blandt kvinderne. Men hvis du ikke har nogen erindring om dette, så skyldes det måske, at hun slet fik ikke den samme hyldest og opmærksomhed, som Mads Pedersen lige har fået. Dengang kom der altså ingen invitation til pandekager fra Københavns Rådhus. Hos Dansk Cykle Union (DCU) har presseansvarlig Morten Andersen udtalt, at det da også havde været på sin plads dengang at invitere den kvindelige verdensmester til en hyldest på rådhuset.

Glæder sig over fejring i barndomsklubben

Selv har Amalie Dideriksen udtalt på Facebook, at hun glæder sig over sejren til Mads Pedersen. Hun mener, at det er et kæmpe boost til dansk cykling. Men Amalie Dideriksen indrømmer dog også, at det ville have været stort for hende, at få en heltemodtagelse på Københavns Rådhus. Til gengæld glæder hun sig over den fejring, der blev arrangeret for hende i barndomsklubben Amager Cykle Ring.

Flere Nyheder