Er det muligt at hindre fodboldvold?

14 august 2019 Anders Lundtang Hansen
Er det muligt at hindre fodboldvold?

Fodboldvold hører desværre ufravigeligt sammen med fodboldkulturen, men kan volden helt undgås?

For mange fodboldentusiaster skal der ikke meget til, før følelserne tager over fornuften, hvor man bliver sur på dommeren over en kendelse, man mener, træneren tager nogle dårlige valg, og så er holdets bedste angriber ude på en dag, hvor alt ikke spiller sammen.

De personer kan man sjældent kommer i nærheden af, men det er straks en anden sag med modstanderholdets fans. 

For folk, der ikke kender meget til fodboldkultur, så kan de ofte læse i nyhederne, at nu har der været slagsmål mellem visse fangrupperinger.

På tribunerne er man endda nødt til at inddele fans efter, om de er familier, der er kommet for at få en hyggelig dag, eller det er de mere udadreagerende personer, som gerne vil gøre lidt ekstra for at sætte en gejst – og ofte på kanten af loven.

Hvis der er tale om modstanderhold, der ofte har store opgør mellem hinanden og har en del rivaliseringer, så kan man gange dette med ti for, hvordan indstillingen er hos de mange fans.

Ofte skal der politieskorte til, så de to grupperinger ikke møder hinanden. Man guider dem helt fra toget til stadion og hjem igen, og man holder dem skarpt adskilt, også hvis der er annonceret fanmøder.

Der bliver brugt så mange ressourcer på den slags fra myndighedernes side næsten hver weekend og ved andre tilfælde.

Med tanke på, hvad politiet ellers kunne lave, føler man næsten, det er spild, at de skal lege pædagoger for sådan en flot ballademagere.

For problemet er nemlig, at der ER personer, der kun kommer for at slås. Det er ikke kun hooligans, men det er en art hardcore hooligans, der aftaler med modstanderholdets inkarnerede fans, hvor og hvornår man mødes, udelukkende med det formål at tæve hinanden.

En art Fight Club, men bare for fodboldfans.

De sidste er nok svære at komme til livs, men ved de andre kunne man måske gøre nogle tiltag, så der kunne frigives nogle ressourcer til mere presserende emner.

Flere Nyheder