Får bøder for fyrværkeri og homofobiske tilråb

21 maj 2019 Søren Black
Får bøder for fyrværkeri og homofobiske tilråb

Fodbolds Disciplinærinstans er ude efter landets største fodboldklubber. Brøndby og FC København straffes begge for fansenes brug af fyrværkeri og homofobiske sange.

Det går vildt til på tilskuerpladserne, når de store fodboldklubber herhjemme tørner sammen på grønsværen. Men selvom der er et vist spillerum til udskejelser på lægterne, så er romerlys og homo-tilråb ikke en cocktail, man vil acceptere. Det slår Fodboldens Disciplinærinstans nu fast med syvtommersøm ved at kræve både Brøndby og FC København til lommerne. I en ny kendelse straffes Brøndby med en bøde på 175.000 kr. for fansenes brug af homofobiske tilråb og anvendelse af fyrværkeri, mens FCK kan nøjes med at skulle betale 150.000 efter brug af fyrværkeri. Kendelsen omhandler derbyet, der fandt sted 14. april på Brøndby Stadion.

Fanget af Tv-billeder og dommerens indberetning

Både tv-billeder fra stadion og dommerens indberetning, ligger til grund for den hårde sanktion. Dommeren havde nemlig noteret i sin indberetning efter kampen, at begge klubbers fan skød medbragt fyrværkeri af inde på stadion. I forhold til de homofobiske sange, der nu koster Brøndby dyrt, så er fansenes ulovlige optræden blevet fanget på både videomateriale og Tv-billeder, så disciplinærinstansen også her har gode beviser at dømme efter. I kendelsen lyder det, at ‘de pågældende sange er af krænkende, nedsættende eller diskriminerende karakter omhandlende et andet menneskes seksuelle præferencer.’

Fischer han er gay

Det andet menneske disciplinærinstansen omtaler i deres kendelse, er FC Københavns spiller Viktor Fischer. Han måtte forud for kampen lægge ører til en smædesang om hans seksuelle præferencer. Hos Brøndby erkender man da også, at en lille gruppe fans kortvarigt sang ‘Viktor Fischer er gay’ omkring halvanden time før kampstart. Fodboldens Disciplinærinstans bemærker yderligere, at der i Brøndbys tilfælde er tale om et andengangstilfælde af sager af homofobisk karakter. Begge de to fodboldklubber har nu 14 dage til eventuelt at appellere sagen.

Flere Nyheder