FC København tæt på guldet

30 april 2019 Søren Black
FC København tæt på guldet

Sæsonen i Superligaen nærmer sig sin afslutning. Alt tyder på, at løverne fra FC København i 2019 atter får lov at hænge guldmedaljer om halsen.  Dermed får byens hold lov at fejre sit 12. mesterskab, siden starten i 1992.

Spændingen om guldet aflyst

Det har været en usædvanlig spændende sæson i den danske superliga. FC København og FC Midtjylland har kæmpet side om side om det eftertragtede mesterskab, der giver adgang til at spille i Champions League. I efteråret 2018 var der næsten døbt mellem de to klubber, men da slutspillet her i foråret 2019 tog sin begyndelse, satte FC Midtjylland blandt andet point til ved at levere to uafgjorte kampe mod FCN og Esbjerg. Samtidig har FC København vundet to kampen mod Esbjerg og OB. Dermed er FC Midtjylland kommet pointmæssigt elendigt ud til mesterskabsspillet, og den helt store spænding om, hvem der skal have årets guldmedaljer er hermed næsten aflyst.

Medaljerekord i dansk fodbold

Vinder FC København som ventet det danske mesterskab, bliver det dermed 12. gang, at løverne fra Østerbro kan hæve pokalen og hænge guldmedaljer om halsen. Klubben der kom til verden som en sammenlægning mellem KB og B 1903 i 1992 har dermed rekord i at høste medaljer. Klubben vandt faktisk det danske mesterskab allerede i sin første sæson, hvor afgørelsen faldt på Brøndby Stadion i næstsidste runde, da Martin Johansen sparkede bolden ind til en københavnsk 3-2-sejr. Siden dengang har klubben taget 10 guldmedaljer, 5 sølvmedaljer og 1 enkelt bronzemedalje.

Glemmer aldrig Gorica

FC København har dog også haft deres katastrofer på grønsværen. En af de mest bemærkelsesværdige var, da klubben tog imod det slovenske hold NK Gorica på hjemmebane. FC København allerede vundet 2-1 på udebane mod klubben, og alle regnede med, at det skulle blive en smal sag at vinde over Gorica, der i international sammenhæng var et lavt rangeret hold. Sådan gik det som bekendt ikke. FC København tabte 5-0 til slovenerne i Parken, og kunne dermed indkassere et af klubbens allermest pinlige nederlag. Men som direktør Flemming Østergård, med kælenavnet Don Ø efterfølgende udtalte, “Vi glemmer aldrig Gorica, men i morgen er der atter en dag på kontoret”.

Flere Nyheder