Kvindelandsholdet fører sig frem

05 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Kvindelandsholdet fører sig frem

Det er mere end én forstand at A-landsholdet for kvinder i fodbold fører sig frem: de høster en masse sejre, hvilket får dem til at føre stort.

Mange gange savner man, at herrelandsholdet ville triumfere med en masse sejre, hvor modstanderne ikke får ét eneste mål ind på os, men i så fald skal man bare glane mod kvindernes nuværende form, for den er noget nær i top.

For tiden spiller kvinderne nemlig de første kampe i deres mulighed for at kvalificere sig til EM-slutrunden i England om to år, mens herrerne skal kæmpe om en plads ved EM 2020 for mændene, der foregår over mange europæiske byer verden over.

Mens herrerne ligger og roder rundt i midten af tabellen med nogle lidt pligtskyldige sejre og en masse kedelige uafgjorte sejre, så er damerne derhenne, hvor de nærmest udraderer modstanderne.

Og det er ingen underdrivelse!

De første to kampe, som kvindelandsholdet har spillet, endte med henholdsvis sejre på 8-0 og 3-0.

Ganske vist var der ikke tale om de sværeste modstandere i verden, men når man sammenligner med herrernes præstationer mod cirka lige så svære modstandere, så er det virkelig godt klaret.

Malta blev klasket ud af banden med den fantastiske 8-0-sejr, mens Israel også fik en endegyldig afklapsning, da de måtte se sig slået med 3-0.

Selvfølgelig er dette blot det spæde spadestik mod at komme til slutrunden i EM for kvinderne, men med sådan en flot begyndelse så tegner det da lovende.

Dog hører det med til historien, at kvinderne havde lidt besvær mod Israel, hvor det længe blot stod 1-0, hvor vi da også skulle helt hen i de sidste minutter, før man kunne sige, at sejren er hjemme.

Endnu en flot cadeau til holdet skal også lyde i form af, at man kan opleve disse kampe i bedste sendetid på selveste DR1 – live!

Flere Nyheder