Kvindelandsholdet har allerede næste generation klar

04 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Kvindelandsholdet har allerede næste generation klar

Det var umiddelbart ikke en enlig svale, da kvindelandsholdet i fodbold klarede sig så godt for år tilbage – der er allerede flere spillere klar i kulissen.

Pludselig gik de fra at være obskure idræstudøvere, som man kunne læse om i små sportsnotitser (hvis de overhovedet blev nævnt), til at være nogle berømte spillere, som hele Danmark var på fornavn med og følte nidkært med i TV.

Harder, Nadim og så videre, du kan huske flere af dem, og om mange år vil man nok se dem som den generation af kvindelige fodboldspillere, der satte kvindefodbold på Danmarkskortet som en anerkendt sport, der krævede opmærksom og samme betingelser som mændenes ditto.

Men det ser ikke ud til, at det blev til et par års højdepunkter med nogle nøglespillere, der ramte topformen på det rigtige tidspunkt, for de kommende år ser angiveligt gode ud.

For godt nok står mange af de “klassiske” spillere stadig parat til at deltage i de kommende kvalifikationskampe til EM.

I hvert fald siger landstræner, Lars Søndergaard, at han allerede har flere unge spillere, der står parat til at deltage i de kommende kampe på ligefod med de mere velkendte spillere, som flere danskere nok kan kende.

Og der er tale om helt unge spillere, som stadig er teenagere, men det holder ikke landstræneren fra at se, hvordan deres kampform er, når han givetvis vil sende dem på banen i de kommende kvalifikationskampe.

Kvalifikationen starter torsdag aften i Viborg, mens selve slutrunde vil finde sted i England i 2021.

Måske skal danskerne så til at lære nogle lidt anderledes navne at kende på spillere, når de i de kommende år skal til at heppe på kvindelandsholdet, men det kan aldrig fjerne den betydning, som de store og velkendte navne har haft for at cementere kvindefodbold som en anerkendt sportsgren i Danmark.

Flere Nyheder