Øget fokus på kvindefodbold har ført positive resultater med sig

14 august 2019 Anders Lundtang Hansen
Øget fokus på kvindefodbold har ført positive resultater med sig

At så mange danskere har fulgt med i kvindelandsholdet i fodbold har betydet, at der er kommet mere fokus i denne sports-afdeling samt gode resultater til følge på både bane og goder for spillerne.

For nogle år siden kunne man i en sportssektion i en landsdækkende dansk avis læse en rubrik i retning af: “Ups… Danmark i EM-semifinalen i fodbold!”

Dette “Ups” var ikke ment som, at det var rent held, at spillerne og holdet var nået dertil, de var simpelthen de dygtigste, men hvorfor skrev andre aviser og medier ikke om det?

Danskerne troede af vane, at det skulle være herrelandsholdet, men så havde man nok hørt om det i et omfang, hvor selv dem, der ikke interesserer sig for fodbold, havde hørt om det.

Det var da ganske rigtigt også kvindelandsholdet, der var nået i EM-semifinale, men det var åbenbart ikke værd at skrive om.

Var dette grundet (endnu) en skævvridning i kønnene og fordelingen på de sportsområder, som medierne ville belyse, hvor kvindernes områder bare bliver mere overset, fordi ingen – udover de få feinschmeckere, familie og venner og få inkarnede fans – gad læse eller høre om det?

Nogle mente igen, at det afhang af, at der simpelthen var kvalitetsforskel på spillet, men resultatet blev i hvert fald, at danskerne i de senere år fulgte kvindefodbold intenst, fordi pigerne kunne komme langt i turneringer, som herrerne ikke havde formået i mange år.

Kvindefodbold samlede simpelthen landet, som curlingskvinderne eller pigernes håndboldhold havde gjort det før.

I kølvandet på denne dækning oplevede man også, at pigerne nu fik større opbakning og mere bevågenhed, så man ikke kunne forbigå det med, at kvinderne fik en markant lavere løn end mændene, mens de også blev gemt væk ved prisoverrækkelser.

Dette har heldigvis forandret sig, og lad os håbe, at den udvikling kun fortsætter, hvor der kommer mere fokus på nichesportsgrene – der kan ende med at blive de store herhjemme!

 

Flere Nyheder