Om nationer og forskellige sportsinteresser

08 juni 2019 Anders Lundtang Hansen
Om nationer og forskellige sportsinteresser

Har du egentlig styr på, hvorhenne i verden forskellige sports-discipliner er populære? Det kan du blive klogere på nu

I Danmark kan vi ikke forestille os en weekend i sæsonen, hvor der ikke bliver spillet fodbold i større eller mindre omfang, og man skal da bare åbne en avis på sportssektionen eller klikke ind under “sport” på nyhedssider for at se, hvor meget fodbold fylder.

Sådan ligger landet også i overført betydning i specielt Sydamerika i lande som Brasilien og Argentina, hvor fodbolden bliver dyrket noget nær som religion.

Derfor er det spøjst at se, at nogle lande, der ligger tættere på Danmark og mellem Sydamerika og Danmark næsten ikke gider koncentrere sig om fodbold, som vi kender det.

For eksempel kan USA ikke fatte, hvor stor verdensinteresse der er for fodbold, hvor de mere er vilde med den amerikanske version af boldspillet, mens de også ynder at dyrke baseball og baseball.

De bruger endda udtrykket “World Series” om deres slutrunder i sportene, selvom det kun er hold fra deres eget land, der deltager.

På Cuba er de for resten også vilde med baseball.

Går vi lidt højere end USA, nemlig til Canada, er de helt pjattede med ishockey, hvor deres stjerner i sporten høster store summer for at spille i de bedste ligaer deroppe.

Herhjemme gider vi dårligt nok bruge spalteplads på det, når vores nation er med i slutspillet i verdensmesterskabet og klarer sig nogenlunde godt.

Men tager man bare til Finland, vil man opdage, hvor vilde de ligeledes er med ishockey, og den seneste finale i ishockey i VM, som sidste år faktisk blev spillet i Danmark, stod da også mellem netop Canada og Finland – hvoraf Finland endte med at trække det længste strå og vinde.

Sådan kan verden være så forskellige, hvor man i det ene land kan dyrke en sport, mens man i nabolaget dårligt nok gider vise interesse for den samme sportsgren.

Flere Nyheder