Vuggestue og børnehave og andre alternativer

30 september 2019 admin

Nogle forældre tænker blindt, at deres børn da bare skal direkte fra krybe til vuggestue og videre til børnehave uden at overveje, hvad der findes af forskellige institutioner på den front samt, hvad forskellen er på disse.

Dette vil vi hjælpe med at udrede for dig i denne artikel, så du kan gøre dig bevidst om, at man ikke helt zombie-agtigt bare sætter ens børn af det første, det bedste sted, fordi man ikke tog sig nogle overvejende valg.

Det er jo trods alt ens fremtid og ens afkom, som vi taler om her, og hvis de ikke får den bedste start livet, kan det få langsigtede konsekvenser.

Man skal nemlig ikke tage fejl af, hvor meget børn registrerer i en tidlig alder, og selvom de måske ikke kan huske tingene fra de små alderstrin senere hen, så kan de sagtens have sat sig de mange indtryk på godt og ondt – der er jo en grund til, at man fortrænger ting.

Lad os starte med den grove inddeling og forklare, at vuggestuen er den institution, som barnet oftest kommer i efter, efter forældrene er færdige med deres barsel.

Her skal børnene mest af alt opholde sig og blive holdt øje med, indtil forældrene kan hente dem fra arbejde igen. Her er der aktiviteter, mad og middagslure.

Senere kommer de i børnehave, hvor der er mere fokus på, at børnene skal aktiveres, komme på ekskursioner og lege sammen.

Som alternativ kan man dog i stedet for vuggestue pleje dem hjemme, eller sætte børnene af hos plejepasning privat.

Man kan finde noget så konkret som en skovvuggestue i Billund, men man kan også finde børnehaver, hvor der er fokus på fri leg og fantasi i bedste Rudolf Steiner-stil.

Skal der virkelig tages god vare om dit barn i en ung alder, så er det bedste sted Boellen.dk.

Flere Nyheder